Aandeel Heineken

Heerlijk, helder… Juist! Heineken. De brouwer van misschien wel het meest bekende biertje ter wereld komt gewoon uit Nederland.

Het eerste biertje van Gerard Adriaan Heineken werd in 1864 gebrouwen, op de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam. Een jaartje later opende de tweede brouwerij in Rotterdam zijn deuren. In de jaren die daarop volgden groeide Heineken uit tot een van de grootste brouwers ter wereld. Mede vanwege het zakelijk inzicht en de slimme marketing van Freddy Heineken. De lachende e op het etiket was een ‘geintje’ dat erg goed uitpakte.

Met een voorzichtig stijgende welvaart ontstaat er ook vaak een nieuwe middenklasse in opkomende landen. En een ontluikende middenklasse staat garant voor nieuwe bierdrinkers en dus een nieuwe afzetmarkt. Om verder te kunnen groeien is ‘het van belang om in landen te zijn waar het politieke systeem stabiel is, de bevolking groeit, de zon veel schijnt en de economie in de lift zit’.  Dat zei topman Boxmeer in een interview met de Telegraaf. Daarom zijn Afrika, Zuid-Amerika en Azië vooral de regio’s waar brouwerijen door Heineken worden overgenomen en uitgebreid.

Heineken bezit verschillende biermerken. Heineken en Amstel zijn de belangrijkste. Moretti, KingFisher, Radler, Affligem, Sol, Tiger, Desperados en Strongbow zijn enkele bekende biermerken. Heineken is de op een na grootste brouwer ter wereld, na AB Inbev.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *